Przedmiotem działania Gospodarstwa Pomocniczego są usługi w zakresie:
1. Prowadzenia szkoleń w zakresie przepisów sanitarno-weterynaryjnych.
2. Wdrażanie do praktyki produkcyjnej systemów zarządzania bezpieczeństwem i jakością zdrowotną produktów żywnościowych w systemie zabezpieczenia jakości HACCP zgodnie z wytycznymi Unii Europejskiej.
3. Pomoc w tworzeniu zaplecza dla Powiatowej Inspekcji Weterynaryjnej w Warszawie w zakresie:
- likwidowania zagrożeń związanych z chorobami zakaźnymi zwierząt,
- wprowadzania podstawowych elementów ochrony środowiska
Gospodarstwo Pomocnicze przy Powiatowym Inspektoracie Weterynarii w W-wie zaprasza wszystkie osoby biorące udział w procesie produkcji lub obrocie żywnością na szkolenie obejmujące wiadomości z przepisów higieniczno-sanitarnych zgodnych z Ustawą o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia z dn. 11 maja 2001 z późn. zm. (Dz. U. Nr 104 z dn. 1 maja 2004)
Program szkolenia obejmuje tematy:
- Aktualne przepisy w świetle ustaw krajowych i regulacji UE.
- Zagadnienia dobrej praktyki higienicznej.
- Przestrzeganie zasad z uwzględnieniem systemu HACCP.
Zajęcia objęte są patronatem Powiatowego Insp. Weterynarii w W-wie co jest gwarancją poprawności merytorycznej przekazywanego materiału.
Bezpłatne zaświadczenia o odbyciu szkolenia.
W przypadku zleceń dla grup powyżej 20 osób istnieje możliwość negocjacji cen oraz terminu i miejsca szkolenia.