Dane pochodzą z katalogu firm Odi.pl
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Opolu Lubelskim

Dane kontaktowe:

Opis firmy:

Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Opolu Lubelskim od 1 lipca 2004 r. działa na bazie dwóch odrębnych dotychczas zakładów mleczarskich: w Opolu Lubelskim i w Kraśniku. Integracja pozwoliła z jednej strony na specjalizację produkcji w zakładach, z drugiej zaś na poszerzenie oferowanego na rynku asortymentu wyrobów.

Zakłady w Opolu Lubelskim i Kraśniku spełniają standardy wymagań Dyrektywy 92/46/EWG i są wpisane na listę zakładów uprawnionych do handlu wewnątrzwspólnotowego.
Zakłady posiadają wdrożone Systemy Zarządzania Jakością HACCP wg Codex Alimentarius CAC/RCP potwierdzone certyfikatem wystawionym przez TÜV NORD.

Lokalizacja Spółdzielni i terenów pozyskiwania mleka w pasie Nadwiślańskim, na szlaku drogowym Kazimierz Dolny - Sandomierz, czyli w terenie ekologicznie czystym, pozwala na pozyskiwanie surowca o wysokiej jakości. Na jakość surowca ma wpływ również fakt, że w rejonie działania Spółdzielni nie ma wielkiego przemysłu ani dróg szybkiego ruchu. Dlatego smak naszych produktów jest niepowtarzalny.

Wyróżnienia otrzymane w ostatnich latach związane z prowadzoną działalnością:
- 8 miejsce w kategorii mleczarnie o największym wskaźniku eksportu oraz 8 miejsce w kategorii mleczarnie o największej dynamice zysku netto, w rankingu Największe i Najlepsze Spółdzielnie mleczarskie 2003 r. sporządzonym przez KZSMl
- 17 miejsce w klasyfikacji generalnej w Rankingu Zakładów Mleczarskich edycji 2005 dwutygodnika AgroTrendy,
- 6 miejsce w rankingu Największe i Najlepsze Spółdzielnie Mleczarskie w 2005r w kategorii mleczarnie o najwyższej dynamice sprzedaży (sporządzonym przez KZSMl w Warszawie),
- Statuetka Lubelski Orzeł Biznesu 2006 w kategorii Lubelski eksporter branży mleczarskiej.

Oferta firmy:

Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Opolu Lubelskim produkuje:
- mleko w proszku odtłuszczone i pełne,
- serwatkę w proszku,
- sery twarde dojrzewające,
- mleko spożywcze,
- śmietanę i śmietankę,
- twarogi,
- twarożki,
- masło,
- maślanki,
- kefiry,
- jogurty,
- mleko zsiadłe.