Miejsce szkolenia: Katowice
Termin szkolenia: 6-7 czerwiec 2018 r.
Cena: 790zł netto
Program szkolenia:
- Wprowadzenie do wymagań systemu bezpieczeństwa żywności
- Struktura Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
- Wymagania normy PN-EN ISO 22000 wraz z omówieniem praktycznych aspektów zarządzania bezpieczeństwem żywności
- Wymagania prawne Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
- Rodzaje auditów Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
- Kwalifikacje, umiejętności i cechy osobiste auditora
- Fazy auditu (planowanie, realizacja, zakończenie)
- Ustalanie dowodu obiektywnego
- Klasyfikacja niezgodności
- Dokumentowanie niezgodności
- Raportowanie wyników z auditu oraz poauditowe działania korygujące
Szkolenie jest dedykowane dla:
- Kandydatów na Auditorów Wewnętrznych SZBŻ
- Pełnomocników SZBŻ lub Systemów Zarządzania HACCP i EN ISO 9001
- Pracowników odpowiedzialnych za bezpieczeństwo żywności w organizacji
- Osób chcących poznać wymagania normy PN-EN ISO 22000:2006 lub doskonalić metody i techniki auditowania ww. standardu
Szkolenie składa się z wykładów, ćwiczeń praktycznych oraz dyskusji, w trakcie których uczestnik nabywa zarówno wiedzę teoretyczną jak i praktyczną.
ZAPRASZAMY!