Pytanie podstawowe jest co to jest za restauracja, jakich ma/chce mieć Klientów, gdzie jest - na wsi, w mieście, przy szosie, itd. Bez odpowiedzi na te pytania - czyli bez określenia grupy celowej reklamy - zarówno geograficznie jak i demograficznie można tylko zgadywać i stosować metody, które przy promocji innych restauracji się sprawdziły - ale tu też najlepiej wzorować się na przykładach podobnych restauracji np. regionalnych. Do standardowych form reklamy restauracji należą - ulotki, baner lub tablica w pobliżu, promocje cenowe np. na zestawy dnia, vouchery rozdawane na różnych wydarzeniach, które są adresowane do naszych potencjalnych Klientów (świetnie się sprawdza jeśli mamy wysokiej klasy produkt). I w większości przypadków reklama w internecie, w social media, oparta na rekomendacjach. W dzisiejszych czasach zalewu informacji reklamowo-promocyjnych polecałabym opieranie promocji na networkingu, relacjach, poleceniach.
Zapytaj eksperta o szczegóły »