Dane pochodzą z katalogu firm Odi.pl
Winiarnia i Restauracja Borpince

Dane kontaktowe:

Opis firmy:

Borpince jest miejscem, w którym przez chwilę można poczuć się jak na Węgrzech. W tle słychać węgierską muzykę, w menu widnieją węgierskie nazwy potraw, a w karcie win można znaleźć ponad 110 pozycji, będących godnymi reprezentantami węgierskich regionów winiarskich.

Oryginalne i przytulne wnętrze ceglanej piwnicy sprzyja długim posiedzeniom i nadaje się idealnie na uroczyste wieczory czy spotkania biznesowe przy kieliszku wina. Ponadto piwniczny chłód panujący w Borpince jest przyjemnym środowiskiem na odpoczynek od miejskiego zgiełku i zaduchu.
Karta zawiera bardzo rozbudowane opisy smaków, aromatów i pochodzenia win, które czyta się niemal jak podręcznik someliera, a to po to, by każdy wiedział czego może w Borpince zasmakować. Odwiedzający goście oprócz tego, że mogą się napić aromatycznych win mogą się również sporo o nich i kulturze winiarskiej dowiedzieć.
Aby zadowolić nawet najwybredniejszego konesera sprowadzono do lokalu reprezentantów najbardziej znanych regionów winiarskich na Węgrzech takich jak Tokaj, Eger, Villany, Szekszard, Sopron czy okolice Balatonu. Na specjalne zamówienie organizowane są ceremonie degustacji win! Podczas nich oprócz kosztowania kilku zróżnicowanych gatunków win goście są świadkiem całej ceremonii. To wspaniała okazja aby poznać popularne węgierskie regiony winiarskie wraz z charakterystycznymi dla nich szczepami. Nie brakuje również informacji o najsłynniejszych producentach oraz stosowanych przez nich technikach produkcji win. Degustacja ma na celu przybliżenie gościom kultury winiarskiej związanej z doborem win do potraw, rozpoznawaniem gatunków, wyborem win z półek sklepowych jak i przechowywaniem butelek w domowej winniczce. Podczas ceremonii goście zobaczą techniki prezentacji i degustacji win takich jak dekantacja oraz będą mieli okazję zapoznać się z fachową terminologią używaną w świecie win.

Oferta firmy:

1. ELŐÉTELEK - Przystawki
2. LEVESEK - Zupy
3. HÚS NÉLKÜL - Bez mięsa
4. HALÉTELEK - Dania rybne
5. FŐÉTELEK - Dania główne
6. SALÁTÁK - Sałatki
7. DESSZERTEK - Desery
8. ITALOK - Napoje gorące
9. ÜDÍTŐITALOK - Napoje zimne