Trunek ten wpisał się już w kary historii Włoch na tyle silnie, że stał się niemalże narodowym specyfikiem. Sambuca to połączenie mocy alkoholu ze specyficzną przyprawą pochodzenie chińskiego, mianowi...
Delikatne, aromatyczne nuty owoców, głównie moreli i słodkich rodzynek. Klasyczna odsłona Balvenie ale delikatniejsza i bardziej wyrafinowana. W tle unosi się delikatny pióropusz torfowego dymu. W ust...
Najwyższej jakości francuski aperitif na bazie win z Bordeaux. Tworzony z lokalnych win mieszanych z owocowymi brandy, leżakuje od 6 do 12 miesięcy w dębowych beczkach.
Aromat kandyzowanyc...
Gorzelnicy z Jim Beam używaja beczki do momentu, aż osiągnie właściwą równowagę nut Burbona, poddają obróbce ekstrahując destylat z drewna, a następnie łączą go z 6-letnim burbonem o mocy 90% proof. W...
Aromat mocno owocowy z delikatną nutą dymu w tle. Niezwykła głębia smaku połączona z równowagą. Wyraźnie odczuwalny posmak miodu oraz owoców cytrusowych a także przypraw jak cynamon czy imbir. Whisky ...
Wprowadzona na rynek w 2010 roku. Jest pierwszą oficjalnie butelkowaną Caol Ila 25yo o mocy 43%. Mocny aromat z niuansem słodyczy, soli i zapachu torfu. W smaku miękka, świeża i silnie dymna. W końców...
Bardzo aromatyczna whisky z Highland. Lekko dymna, z odrobiną pomarańczy i lekkim tchnieniem sherry. Paleta lekka na języku, oleista, zdecydowanie owocowa i świeża. Finisz długi i owocowy.
Zestaw zaw...
Ardbeg Uigeadail czerpie swą nazwę z tajemniczego jeziora, które dostarcza torfową wodę do destylarni. Jest ciekawym mariażem typowych dla Ardbeg ciężkich dymnych aromatów, oraz słodkich rodzynkowych ...
Jest to amerykański Bourbon o charakterystycznej, delikatnej strukturze, w której królują aromaty cytrusów, karmelu oraz nuty wanilii. W smaku zaskakuje swą słodyczą a lekkie akcenty pomarańczy mile r...