Oferta E C E obejmuje szeroki asortyment szklanych tac, pater, półmisków i mis. Nasze produkty zostały zaprojektowane i wykonane z myślą o profesjonalnym użytkowaniu w restauracjach i bufetach. Wysoką jakość potwierdzają użytkujący je szefowie kuchni renomowanych hoteli w Polsce.
Fusing - oryginalny proces produkcji. Przygotowane płaskie szkło układane jest ręcznie w ceramicznych formach i stapiane.
Formowanie. Szkło przyjmuje kształt naczynia pod wpływem temperatury sięgającej 820 °C a nawet większej.
Każdy produkt jest unikalny. Produkcja ręczna sprawia, że naczynie nabiera indywidualnych cech.
Refleksy i załamania światła podkreślają piękno szkła i podawanych na nim potraw. Fusing sprawia, że szkło w specjalny sposób załamuje i rozprasza światło.
Wytrzymałość. Specjalny kształt i konstrukcja narożników naczyń zwiększa wytrzymałość na uderzenia i potrącenia. To cecha szczególnie ważna dla intensywnego użytkowania w gastronomii.
Trwałość. Precyzyjnie kontrolując fazę chłodzenia szkła uzyskujemy trwałość i odporność produktów. Wady materiałowe, takie jak kruchość lub silne naprężenia wewnętrzne eliminujemy dzięki precyzji procesów rozgrzewania i chłodzenia szkła.
Możesz wybierać. Istnieje możliwość wyboru pośród dużej gamy kolorów i sposobów wykonania ozdobnych nakładek na krawędziach naczyń.
Możesz zamówić. Wykonamy naczynia specjalnie przygotowane dla indywidualnych potrzeb. Jednostkowy produkt zostanie opracowany według uwag i zaleceń klienta.