Jelita wieprzowe używane są do produkcji szerokiej gamy kiełbas i wyrobów wędliniarskich. Znanymi przykładami są kiełbasa 'Śląska', 'surowa polska', 'rzeszowska' z Polski czy kiełbasa 'Grilli' z Finlandii, 'Bratwurst' z Niemiec, 'Boudin blanc' i 'Saucisse Montbeliard' z Francji, 'Boerewors' z Północnej Afryki, kiełbasa BBQ oraz inne kiełbasy gotowane, wędzone, podsuszane, grilowe a także suszona kiełbasa wieprzowa.
Dostępny kaliber:
24/26mm
26/28mm
28/30mm
32+ mm
28/32mm
30/32mm
32/34mm
34/36mm
36/38mm
38/40mm
40/42mm
42/44mm
44/+ mm
dodatkowo:
32/36mm 5 m/+, max 11 końców
34/38mm 5 m/+, max 11 końców
38/42mm 8 m/+, max 8 końców
Oferujemy standardowe wiązki o różnej długości długości 75, 80 i 91,5 metra. Jelita naturalne mogą być produkcji suchej (solone) bądź mokrej (easy-fill). Poza tym oferujemy jelita wieprzowe w miękkich lub specjalnych cylindrach.