Najwyższej jakości francuski aperitif na bazie win z Bordeaux. Tworzony z lokalnych win mieszanych z owocowymi brandy, leżakuje od 6 do 12 miesięcy w dębowych beczkach.
Aromat kandyzowanyc...
Gorzelnicy z Jim Beam używaja beczki do momentu, aż osiągnie właściwą równowagę nut Burbona, poddają obróbce ekstrahując destylat z drewna, a następnie łączą go z 6-letnim burbonem o mocy 90% proof. W...
Wprowadzona na rynek w 2010 roku. Jest pierwszą oficjalnie butelkowaną Caol Ila 25yo o mocy 43%. Mocny aromat z niuansem słodyczy, soli i zapachu torfu. W smaku miękka, świeża i silnie dymna. W końców...
Bardzo aromatyczna whisky z Highland. Lekko dymna, z odrobiną pomarańczy i lekkim tchnieniem sherry. Paleta lekka na języku, oleista, zdecydowanie owocowa i świeża. Finisz długi i owocowy.
Zestaw zaw...
Ardbeg Uigeadail czerpie swą nazwę z tajemniczego jeziora, które dostarcza torfową wodę do destylarni. Jest ciekawym mariażem typowych dla Ardbeg ciężkich dymnych aromatów, oraz słodkich rodzynkowych ...
Jest to amerykański Bourbon o charakterystycznej, delikatnej strukturze, w której królują aromaty cytrusów, karmelu oraz nuty wanilii. W smaku zaskakuje swą słodyczą a lekkie akcenty pomarańczy mile r...
W 1919r. firma Barbieri wprowadziła na rynek rewolucyjny aperitif z zawartością alkoholu jedynie 11%. Swój niepowtarzalny smak i kolor zawdzięcza połączenie takich składników jak goryczka, gorzka poma...
Buffalo Trace Amerykański Bourbon pochodzący z destylarni o tej samej nazwie. Dość intensywny aromat gumowych rękawic , nieco maślany z domieszką słodyczy w tle. Na języku wyraźnie słodki, niczym kuku...
Cles de Ducs VS narodził się w Panjas w samym sercu regionu Armagnac. Posiada zrównoważony, owocowo-kwiatowy aromat z nutami vanilli w tle. Podwójnie destylowany i dojrzewający w dębowych beczkach. Ka...
Niezwykłą butelka w kształcie alembiku, a w niej aromaty takie jak: wanilia, palony dąb oraz przyprawy. Trunek potrzebuje czasu by się otworzyć. W smaku klon, karmel, lekkie przyprawy oraz popcorn z m...