Seria dwunasta to z namysłem dobrane rodzaje zarówno pojedynczych ziół, jak też dwie gotowe mieszanki o nazwie „Pachnąca Kuchnia” oraz „Herbaciane Popołudnie”. Dobrze znane wszystkim kulinarnym koneserom smaki i aromaty nabiorą teraz całkiem nowego wymiaru. Zioła to rośliny, które od wieków znajdują zastosowanie w sztuce kulinarnej i w lecznictwie. Wybrane gatunki są też rewelacyjne jako żywa ozdoba kuchni, balkonów oraz ogrodów. Łącząc w sobie efektowne, fantazyjne kształty z oszałamiającymi, niezwykłymi zapachami nadają pomieszczeniu niepowtarzalną atmosferę, w którym przebywa się z prawdziwą przyjemnością. Pojedyncze opakowanie produktu zawiera stylową, białą, szkliwioną doniczkę oraz ekologiczną ziemię do uprawy, czyli podłoże kokosowe. Na bocznej ściance doniczki umieszczono zdjęcie i podpis pozwalające rozpoznać rodzaj uprawianej w niej rośliny.