Odpowiedź firmy: Brak firmy.
Certyfikowanie żywności jest ściśle określone i do tego wyznaczone są specjalne jednostki, które oceniają, czy wyrób posiada cechy produktu zdrowego-ekologicznego. Ogólnie nazywamy je EKO-certami. Każde państwo posługuje się własnymi certyfikatami. Na polskich produktach najczęściej spotkamy zieloną plakietkę z listkiem - znak rolnictwa ekologicznego, certyfikat AgroBioTestu, Ekogwarancję PTRE. Symbol liścia na zielonym (najczęściej) tle jest uniwersalnym znakiem, którym posługują się także inne państwa. Na produktach zagranicznych mogą także być widoczne sześciokątne znaki BIO. Każde państwo bardzo starannie dobiera oznakowanie i stosunkowo łatwo jest je przyporządkować do strefy produktów EKO. Powinniśmy także zwrócić uwagę na produkty z oznaczeniem FairTrade. To ważne oznakowanie sprawiedliwego handlu mówi nam o tym, iż produkt został wytworzony w małych gospodarstwach i spółdzielniach krajów Ameryki Południowej, Afryki bądź też Azji i surowce do produkcji uzyskano z niewielkich plantacji drobnych rolników.