Przedsiębiorstwo Wielobranżowe MKK - Budownictwo Renata Wenda - opinie o firmie

Ocena firmy: 4.6/5 (8 głos/ów)
Jeśli jeszcze nie ma tu Twojej opinii, podziel się z nami tym co myślisz o firmie Przedsiębiorstwo Wielobranżowe MKK - Budownictwo Renata Wenda. Każda informacja może być przydatna dla klientów zainteresowanych ofertą firmy.
Dodaj opinię o firmie
Zamknij formularz opinii

Dodaj opinię o firmie
zamknij X

Twoje imię*:
Twój e-mail*: Do wiadomości Odi.pl
Treść opinii*:
Ocena firmy*:  
Data zdarzenia (lub przedział czasowy):
Numer umowy, rachunku, faktury itp.:
Akceptuję regulamin*:       regulamin opinii
Szymon Opinia pozytywna
2019-04-10 14:29:59
Umowę deweloperską z firmo mkk na budowę domu 222 mk z poddaszem użytkowym, podpisaliśmy w maju 2018. Rozpoczęcie budowy 16 lipiec 2018. Po dwóch miesiącach były postawione ściany. Potem około dwu miesięczna przerwa. Prace ruszyły strop, ściana kolankowa itd. Wierzbę panowie postawili z początkiem stycznia. Pokrycie dachu w lutym okna w marcu, drzwi brama garażowa opłacone, czekamy lada dzień będą na budowie. Budowę nadzorował kierownik budowy po naszej stronie pan Andrzej, kierownik wymagający i dobrze znający swoją prace, godny polecenia. Po zakończeniu stanu zamkniętego od razu ruszyliśmy z elektryko hydrauliko i ociepleniem prace są na ukończeniu dzisiaj wchodzi tynkarz. Podsumowując etap stan surowy zamknięty spisaliśmy poprawki i niedociągnięcia po przekazaniu panu Krzysztofowi zostały usunięte. Praktycznie byłem codziennie na budowie kontakt z panem Krzysztofem bardzo dobry. Pan Krzysztof służył często rado i pomocą tak jak by sobie budował. Kierownik po zakończeniu stwierdził że prace zostały dobrze wykonane. Na koniec chce podziękować firmie mkk i wszystkim którzy się przyłożyli do budowy domu.
Data zdarzenia: 10.04.2019
Tomasz Opinia pozytywna
2018-12-11 19:17:10
Współpracę z Panem Krzysztofem rozpocząłem na początku roku 2017 i podpisałem umowę na stan deweloperski. Prace rozpoczęliśmy pod koniec października po przygotowaniu wszystkich zezwoleń itd. Już na wstępie wiedzieliśmy że moją droga dojazdowa nie jest najlepsza zgodzilismy się zatem w momencie podpisywania umowy że w razie problemów z droga ja płacę za gruz a MKK pokrywa koszty robocizny. I tak jak przewidywalismy cały ciężki sprzęt zakopal się już pierwszego dnia. Jednak dzięki współpracy i wcześniejszym uzgodnieniom udało nam się rozwiązać ten problem całkiem sprawnie. Rozpoczęły się prace nad stanem surowym otwartym i bez większych problemów MKK i jego podwykonawcy zakończyli ten etap w styczniu 2018. Oczywiście pojawiły się drobne niedociągnięcia jak trochę przesunięte ściany i trochę za dużo stropu ;) ale wszystkie punkty z mojej listy zostały sprawdzone i albo zostały naprawione albo zrekompensowane w inny sposob np w projekcie miałem styropian 15 cm biały a Pan Krzysztof zamówił styropian 18 szary w ramach przeprosin.
Prace stanu deweloperskiego może nie przebiegały już sprawnie i mieliśmy spore opóźnienie z oknami i dachem ale takie rzeczy należy wpisać w każdą budowę. Ale i tu udało się dogadać i pomimo zapisów że nie mogę zatrudniać podwykonawców MKK do innych prac udało nam się dojść do porozumienia i jedna z firm pomogła mi w wykończeniu domu już bez udziału MKK. Podobnie było z jednym z punktów naszej umowy który został w dwojaki sposób zinterpretowany, ale i tu otwarte podejście, negocjacje i jak zawsze udało się nam dogadać. Od całkowicie pozytywnej opinii muszę odjąć mały minus za glify przy oknach. Musiałem je sam dokończyć bo podwykonawca MKK nie był w stanie znaleźć terminu. Podsumowując całą moją współpracę z Panem Krzysztofem i biorąc pod uwagę wszystkie za i przeciw oraz moje obecne doświadczenie podjął bym się wybudowania domu z MKK jeszcze raz. Specjalne podziękowania dla Michała za profesjonalizm i zaangażowanie.

Tomasz Misztal
Tomasz Zawadzki Opinia pozytywna
2018-10-19 00:12:02
Współprace z MKK Budownictwo rozpoczęliśmy w 2017 roku podczas wielu spotkań i ustaleń na podstawie których zdecydowaliśmy się na współprace z panem Krzysztofem, pod koniec 2017 roku podpisaliśmy umowę.
Firma rozpoczęła prace pod koniec kwietnia zgodnie z ustalonym harmonogramem.
Następnie krok po kroku powstawały fundamenty, ściany, stropy i dach czyli standardowe etapy budowy domu :).
Współpraca podczas poszczególnych etapów przebiegała według harmonogramu .
Pan Krzysztof podczas budowy wspomagał nas swoją wiedzą i uchronił przed niepotrzebnymi wydatkami np. co się stanie jeśli zwiększymy wysokość parteru z 270cm na 290cm jakie to ma konsekwencje i jak wzrosną koszty w przypadku takiej modyfikacji. Oczywiście pozostała wysokość 270.
Andrzej Opinia pozytywna
2018-05-08 22:47:44
Szybka, terminowa i bardzo dobra technicznie realizacja budynku, jestem bardzo zadowolony z realizacji inwestycji, gorąco polecam firmę MKK na której można polegać!
Marek Opinia pozytywna
2018-03-27 19:06:09
Firma MKK wybudowała dla mnie wiosną 2017 roku dom. Po woli go wykańczałem i uda się nam spędzić swięta Wielkanocne w nowym domu. Dziękujemy za miłą i fachową współpracę.
Data zdarzenia: lipiec 2017
Krajan Opinia pozytywna
2018-02-27 11:41:49
Nie ma co pisać wiele, bo kto teraz czyta internety :) Po prostu polecam tę firmę. Cena, jakośc, efekt - wszystko OK. Dom odebrałem przed zimą 2018, zatem ocena na świeżo :)
Data zdarzenia: 12.2018
Kuba Opinia pozytywna
2017-11-09 08:03:59
Firma MKK budowała nam dom parterowy. Stan surowy budynku był zrobiony terminowo a nasz inspektor nadzoru nie miał żadnych uwag. Z Panem Krzysztofem zawsze mieliśmy dobry kontakt. Mogę Polecić tą Firmę!
Data zdarzenia: 05-2017 - 09-2017
Krzysztof Opinia pozytywna
2017-09-14 20:20:50
Firma MKK Budownictwo budowała stan surowy oraz zadaszała nasz dom. Usługi świadczone przez MKK Budownictwo stoją na bardzo dobrym poziomie. Kontakt z Panem Krzysztofem Wendą był dla mnie zawsze przyjemnością. Zawsze dochodziliśmy do obopólnego zadowolenia w trakcie niezbędnych ustaleń.
Zakres prac obejmował :
1. wykonanie stanu surowego budynku jednorodzinnego
2. wykonanie pokrycia dachowego z instalacją okien dachowych.

Ściany zewnętrzne i nośne oraz ściany działowe budynku zostały wykonane w technologii
Porotherm Dryfix, czyli w systemie murowania szlifowanych pustaków ceramicznych na suchą
zaprawę murarską w postaci piany.
Został wykonany strop typu TERIVA oraz krokwiowa konstrukcja dachu jak i pokrycie blachodachówką .
Do jakości jakości prac budowlanych jak również do użytych materiałów nie mam większych uwag.
Prace rozpoczęto w grudniu 2016 roku polegające na wykonaniu stanu zerowego.
W połowie marca 2017 prace ruszyły z kopyta co zaowocowało zakończeniem stanu surowego włącznie z pokryciem dachowym pod koniec czerwca .
Jeździłem na plac budowy i z każdym dniem podziwiałem profesjonalność i szybkość wykonywania poszczególnych etapów przez bardzo sprawną i dokładną ekipę Pana Bogdana. (Podpowiedział kilka kruczków których nie zauważyłem w projekcie)
Na terenie budowy zawsze zastawałem porządek, bardzo miły i przyjazny klimat.
Przed budową każdy mnie ostrzegał jak to ciężko będzie i ile będę musiał się wykłócać z wykonawcą. A tu nic, wszystko poszło gładko i przyjemnie.

W naszej opinii Przedsiębiorstwo Wielobranżowe MKK
Bartuś Opinia pozytywna
2017-09-12 17:54:21
Kontakt z firmą w każdym momencie współpracy był bezproblemowy, zapewnienia firmy o fachowym podejściu ekipy się sprawdziły, budowlańcy znają się na robocie i przykładali się do swoich obowiązków.
kamka Opinia pozytywna
2017-08-30 13:32:33
mozna ich pochwalic bo odwalaja dobra robote zalezy im na kliencie, zrobia wszystko zeby byl zadowolony
W ramach naszego serwisu stosujemy pliki cookies. Możesz samodzielnie zarządzać cookies i dokonać zmiany ustawień w swojej przeglądarce.
Więcej informacji znajdziesz na stronie cookies.